Hästens történet

Nincs kompromisszum 1852 óta.

A XIX. században a skandináv vállalat alapjait a kiválóság szellemében fektették le, és ez a szellem ma is ugyanolyan fontos a Hästens kézművesei körében. Bell és Edison korszakalkotó találmányai még nem léteztek, amikor a Hästensnél már keményen dolgoztak. A Hästens eredetileg szíjgyártóműhely volt. Akkoriban a szíjgyártók matracokat is készítettek. Az első Hästens matracokat valószínűleg 1852-ben gyártották, amikor is a jelenlegi tulajdonos, Jan Ryde ükapja lefektette a családi vállalkozás alapjait.

Pehr Adolf régimódi skandináv iparos volt – számára a minőség és a jó kézműves munka fogalmai szentek voltak – és e hozzáállását munkatársai és a jövendő nemzedékek számára is tovább örökítette. Rossz minőségű, olcsó áruk előállításával könnyű pénzt keresni. Viszont a rossz minőségű, olcsó áruk vásárlója nem fog visszatérni, így ez hosszú távon veszteséges. Mi olyan terméket akarunk előállítani, amely kivívja az emberek megbeccsülését. Mi mindíg is ehhez az irányelvhez ragaszkodtunk. Büszkén mondhatjuk, hogy a történelmünk vállalatunk gerincét alkotja. A Hästens ágyak ma is kézi munkával készülnek, a lehető legjobb minőségű alapanyagokból. A pamut, a lószőr, a len és a gyapjú lélegző anyagok. Ezért a Hästens ágyaiban kényelmesen és természetesen alhat.

Ma is ugyanazt a nézetet valljuk, mint az 1800-as években, amikor is elkezdtünk matracokat gyártani – csakis a legjobb minőségű, természetes alapanyagokat és tökéletes kézműves munkát szabad alkalmazni. Ha a világ legkényelmesebb ágyait szeretnénk előállítani, más gyártási módszer nem is jöhet szóba.

Az „automatizálás” szó a Hästens-nél a háttérbe kerül. A Hästens ágyak ugyanis kézzel készülnek. Ez a jó skandináv minőség titka. Az ágykészítésnél nincs olyan gép, amely meghaladhatná a kézművesek képességeit. A gépek talán olcsóbban, viszont a kipróbált és tesztelt módszereink szerint az emberek mindig jobb minőségben végzik munkájukat. Az ágyak kézi gyártásához elkötelezettség, szenvedély, érdeklődés, ambíció és szeretet szükséges. Ezenkívül szükséges még az elhatározás, hogy csak olyan terméket állítunk elő, amire teljesen és igazán büszkék lehetünk. Kézműveseink minden ágyat lépésről lépésre, természetes anyagok felhasználásával készítenek. Ezután, a lehető legjobb eredmény elérése érdekében a különböző részeket kézzel varrják össze. Ezért tudunk 25 év, a rugó- és kerettörésre is kiterjedő garanciát kínálni.

A skandináv Hästens ágyak a lehető legmagasabb minőségi és kényelmi színvonalon készülnek, olyan színvonalon, amelyet hosszú idők során fejlesztettek és finomítottak. Mára a jól ismert élénk kék-fehér ikonos mintázat, amely az ágyak alapzatán  és a matracán található meg, az egész világban a magas minőség  és a luxus felismerhető jegye. A skandináv alváskultúra legelismertebb kéviselője az ezredforduló után számos díjat kapott és több mint 50 éve a svéd királyi udvar beszállítói címével is büszkélkedik.

Képgaléria

Hästens - skandináv ágyak

Hästens skandináv ágyak
Hästens skandináv ágyak
Hästens skandináv ágyak
Hästens skandináv ágyak
Hästens skandináv ágyak
Hästens skandináv ágyak
Videógaléria