Természetes matracok

a legnemesebb természetes anyagokból

A Vispring a világ legelőkelőbb természetes anyagait használja fel matracaihoz és díványaihoz. A kézműves matracok hagyományos módszerrel készülnek, szerkezeteikben nincsenek szintetikus anyagok, habszivacs, latex vagy ragasztóanyagok.

A legfinomabb bárány gyapjú

A brit változékony klíma a Shetland-szigetekről származó gyapjút különlegesen puhává, rugalmassá és erőssé teszi. A Vispring az egyetlen manufaktúra, amely kizárólag Platinum tanúsítvánnyal rendelkező Shetland-i bárány gyapjút használ a matracok elkészítéséhez. A gyapjú lágy, támaszt ad, valamint természetes rugalmassággal bír, ami ellenáll a nyomásnak.

Lószőr

A lószőr évszázadok óta alapvető alkotóeleme az ágykészítésnek. A Vispring csak a legkiválóbb lószőrt használja ágyaihoz – a hosszú selymes szálak, a benne rejlő erő és rugalmasság, amely a lószőrt a matracok tökéletes tömőanyagává teszi. A Vispring mesterei kézimunkával készítik elő a lószőrt annak érdekében, hogy fokozzák a matracok természetes rugalmasságát. A hosszú lószőr tekercseket kézzel kártolják, mielőtt összekeverik a selyem, kasmír és gyapjú anyagokkal. A lószőrt és a többi természetes töltetet kézzel fektetik a méhsejt formában lerakott táskarugó rétegek alá és fölé. Az eredmény egy hihetetlenül légáteresztő matrac, amely egyszerre lágy és tökéletesen alátámaszt.

Kasmír

Tibet, Mongólia, Kína, Irán, Irak és India területén élő kasmír kecskéktől származó értékes gyapjú fonal. A fonal nagyon finom, puha és selymesen fénylik. Különleges puhaságot és a luxus érzetét adja a matracoknak.

Len

A len fonal rendkívül erős és tartós, amelyet a matracok kézimunkával végzett oldalerősítő tűzéséhez használnak.

Mohair

Az angóra kecskéről származó gyapjúszerű szálat tartósságáért és szigetelő képességéért választják. A fényes, hosszú és erős angóraszőr nagyszerű tartósságot nyújt a matracoknak.

Selyem

Az ágykészítés mindegyik szakasza kézművesi feladat. A méhsejt szerűen egymáshoz illesztett, pamutvászonba burkolt, rugók biztosítják, hogy ne legyenek rések a rugók között és a levegő szabadon áramoljon a matracok belsejében.
A pamut bőséges mennyiségét, a gyapjút és a hosszan sodrott lószőrt, az angóragyapjút és selymet összekeverik, szétterítik és végül helyére emelik úgy, ahogyan azt csak egy kézműves mester szeme és keze tudja elvégezni. Az egyetlen módja, hogy személyre szabott, tökéletes ágyat készítsen a Vispring az Ön számára.

Képgaléria

VISPRING - természetes matracok


Videógaléria