VISPRING magas ágyak

Aludjon magasan

A VISPRING több szintes teherviselő ágyrendszerei szerkezetükből adódóan magas ágyaknak tekinthetők. Az ágyak szinte teljes magasságukban alátámasztanak lehetővé téve a mélyebb rétegekben is a test finom alátámasztását, elősegítve a kiálló pontok ideális verkeringését, csökkentve így a forgolódás kockázatát.
A magasabb fekvőhelyről természetesen könnyebb a felkelés és a lefekvés is. A magas ágyak kevésbé terhelik meg gerincünket, amely a csípőizületi fájdalomban szenvedők számára kifejezetten előnyös. Általánosan elmondható, hogy az ágy magassága akkor megfelelő, ha az ágy szélén ülve, talpon támaszkodva térdünk minimum derékszöget zár be.
Korosztálytól függően változik az ágy optimális magassága, de általánosan elmondható, hogy felnőtt korban az ideális ágymagasság 60-70 cm. Végül, de nem utolsó sorban a magas ágyak nemcsak a gerincet kímélik, de magasabban rétegekben kedvezőbb a levegő összetétele és alacsonyabb a levegő portartalma is.

Az ágy nagy hatással van az alvásunkra

Egy ágyban, ami túl kemény - tekintet nélkül a megépítés módjára -, nincs rugalmasság. Egyenetlen nyomásnak kitéve izmai nem tudnak ellazulni. Nagy nyomás lesz a vállain, csípőin és az éjszaka folyamán számtalanszor forgolódik majd, növelve a felébredés kockázatát. Az izmok feszessé teszik a testet, létrehozva egy ergonomikus és ortopédikus pozíciót, de árthat testének, ha izmai nem pihennek, és kiálló testrészei jelentősen nagyobb nyomásnak vannak kitéve.
Amennyiben ágya túlságosan puha, egy ellenkező irányú görbület jön létre, amely más izmoknak okoz feszülést. A fiataloknak is nehézkes a forgolódás, ami azt eredményezi, hogy számtalan esetben felébrednek az éjszaka folyamán.
Amennyiben ágya pont jó, az tökéletes körülményeket teremt testének a pihenéshez. Ezért, ha az ágy oly módon van megépítve, hogy kellő rugalmasságot nyújt, és kevesebb nyomást enged a kiálló testrészekre a mélyebb rétegekben is, nyugodtabban fog feküdni, és jobban alszik majd. A VISPRING ágyai éppen ilyenek.

Képgaléria

VISPRING - magas angol ágyak

Videógaléria